Esittely: Magneettiterapian tutkimukset

 

Magneettikentällä on vahvistava vaikutus niin, että sen avulla pystytään esimerkiksi ehkäisemään vilustumistauteja, vahvistamaan immuniteettiä ja vasta-aineiden muodostusta kehossa.

Tieteellisissä tutkimuksissa hoidon on todettu olevan tehokas kivun lieventäjänä (Marks RA et al.; Jorgensen WA et al.), luunmurtumien hoidossa (Bassett C.A., et al; Meskens M.W., et al), osteoporoosin (luukadon) hoidossa (Tabrah F, et al.; Mishima S. et al. ), nivelreuman hoidossa (Zizic, et al 1997; Ganguly KS et al.), nivelrikon hoidossa (Pipitone N. et al.; Ciombor DM. et al.; Nicolakis P. et al.; Hulme J. et al.; Jacobson JI et al.; Danao-Camara et al), muissa liikuntaelinten ongelmissa (Hess H. et al.) sekä diabeteksessa (Bassett C.A.(1993)).

Yliopistoissa ja sairaaloissa tehdyissä tutkimuksissa on havaittu sykkivän magneettihoidon lisäävän astmapotilaan ja muista hengitysvaivoista kärsivän ihmisen hapenottokykyä jopa 60 prosenttia. Tämän vuoksi jotkut urheilijat ovat ottaneet hoitoa hapensaantinsa parantamiseksi.

Lisäksi tutkimuksissa on havaittu, että magneettikenttähoito nopeuttaa haavojen parantumista (Scardino MS et al.; Patino O. et al.), nopeuttaa hermoston regeneraatiota (Byers JM et al.; Raji AM et al.; Ito H et al.; Sisken BF et al.), lievittää migreeniä ja muita päänsäryn muotoja (Pelka RB et al; Sherman RA et al.) sekä depressiota (Padberg F et al.; Rosenberg PB et al.; Janicak PG et al.)

Hoito parantaa huomattavasti perifeeristen (ääreis) valtimo-ja laskimosairauksien oireita (Pasynkov E.I., et al, 1976), sekä edistää verisuonien kasvua (Grant G. et al.; Roland D. et al.; Albertini A et al.),

Hoito vaikuttaa kipuja lievittävästi leikkausten jälkeen (Marks RA et al.).

Lievittää huomattavasti herpeksen aiheuttamien hermosairauksien subjektiivisia oireita.

Hoito ehkäisee suotuisasti psoriasiksen leviämistä (Castelpietra et al.) ja johtaa usein oireiden täydelliseen häviämiseen.

Nopeuttaa erilaisten luustoon ja lihaksistoon syntyneiden urheiluvammojen parantumista ja lyhentää normaaleiden liikeratojen saavuttamiseen tarvittavaa aikaa.

Magneettihoito on todettu tehokkaaksi äkillistä migreeniä laukaisevana (Pelka RB et al.; Sherman RA et al.)

Kroonisista vaivoista kärsivillä tapahtuu magneettihoidon alussa tilassa muutos, joka voidaan kokea takapakkina, minkä jälkeen paraneminen lähtee etenemään. Krooninen vaiva muuttuu hetkeksi akuutiksi, jonka jälkeen saavutetaan kivuton tila.

Pulsoivan magneettihoidon ei ole todettu aiheuttavan patologisia muutoksia ihmisen sydän- ja verenkiertojärjestelmään tai tärkeimpiin hemodynaamisiin parametreihin.

Tutkimuksissa ei ole voitu osoittaa koe-eläimillä aikaisemmin olleiden kasvainten kasvua tai lisääntymistä, pikemminkin päinvastoin (de Seze R et al.). Eikä sillä ole todettu aiheuttavan bakteeriviljelmissä syöpäsolujen kehittymistä. (esim. Charlet de Sauvage et al.) Joissakin tilanteissa kentät saattavat estää kasvainten kasvua. (esim. Miyagi N et al.) Tutkimuksissa ei ole myöskään havaittu rottien alkion ja sikiön kehityshäiriöitä.

On myös todettu, että hoidot eivät aiheuta eläimissä tai ihmisissä käyttäytymisen muuttumista tai patologisia muutoksia tärkeimmissä hematologisissa ja hematokemiallisissa parametreissä. Eivät vaikuta painon lisääntymiseen, eivätkä tärkeimpien sisäelinten painoon tai muotoihin. Muutoksia ei ole havaittu edes kuukauden kestävän, päivittäisen ja neljä kertaa normaaleja hoitokenttiä voimakkaampien kenttien vaikutuksesta.